A bíróság ítélete szerint a hatóság erővel is érvényt szerezhet a döntésnek, ha Rémy Martinot ellenállna.

Nem tarthatja lefagyasztott szüleit tovább kastélya pincéjének különleges mélyhűtőjében az a francia fiatalember, aki orvos apja végakaratának megfelelően hibernálta őket remélve, hogy az orvostudomány fejlődésével egyszer ismét életre keltheti és meggyógyíttathatja felmenőit.

A saumuri fellebbviteli bíróság úgy döntött: a fiatalembernek el kell temetnie édesapját, az idén februárban elhalálozott Raymond Martinot-t és édesanyját, Monique Martinot-t, aki 1984-ben hunyt el rák következtében. A bíróság ítélete szerint a hatóság erővel is érvényt szerezhet a döntésnek, ha Rémy Martinot ellenállna.

A biológiai és orvosi tanulmányokat folytatott idősebb Martinot felesége 18 éve bekövetkezett halála után a család tulajdonában lévő preuili kastély pincéjében kialakított egy különleges, két személy részére tervezett és folyamatosan mínusz hatvan fokot biztosító mélyhűtőt, hogy abban fagyassza le szeretett házastársát. Raymond Martinot szilárdan hitt abban, hogy az orvostudomány néhány évtizeden belül újra életre tudja majd kelteni a jégben konzervált holttesteket.

A francia törvények értelmében a természetes körülmények között elhunytakat hat napon belül el kell temetni, illetve hamvasztani, kivételt ez alól csak azok az esetek képeznek, amikor egy vizsgálóbíró esetleges gyanús körülmények miatt a temetés elhalasztása mellett dönt.