Veszélyes kutya tartásáért, gondatlanságból elkövetett emberölésért akár életfogytiglani börtönbüntetésre is ítélhetnek egy Los Angeles-i kutyatulajdonost, akinek állatai a múlt év januárjában szétmarcangoltak egy embert. Az ügyben illetékes Los Angeles-i esküdtszék bűnösnek találta csütörtökön kimondott ítéletében a 46 éves vádlottat, egy ügyvédnőt.

A helyi törvények értelmében az említett bűncselekmények 15 évtől életfogytiglanig terjedő szabadságvesztéssel sújthatók.

Az ítélet mértékét május 10-én hirdeti ki az ügyben eljáró San Franciscó-i bíróság.

Az áldozat – egy 33 éves testnevelés-tanárnő, bizonyos Dianne Whipple – a vádlott ügyvédnő szomszédja volt. A San Franciscó-i bérház lépcsőházában támadták rá a vádlott kutyái.

Az ügyész borzasztó részleteket tárt az esküdtszék elé a több hetes tárgyaláson. Többször is körbemutatta az áldozat vérbe borult, megcsonkított testéről készült felvételeket. A vád képviselője úgy fogalmazott a tárgyalásokon, hogy az agresszív kutyák valóságos “időzített bombák”, és hangsúlyozta, hogy a tulajdonos jogász házaspárnak tudnia kellett ezt. Utalt arra is, hogy az egyébként borzalmakhoz edződött rendőröket is sokk érte a tragédia helyszínén, olyannyira, hogy utóbb pszichológus gondozására szorultak.

Nem egy tanú – a bérház több lakója – vallotta, hogy félelemben tartotta a vad kutyák közelsége – jelentette.

A védő tragikus balesetként állította be a történteket, a tulajdonosnő pedig azzal védekezett, hogy mindent megtett a tragédia elhárításáért, hiszen dühöngő kutyái és az áldozat közé vetette magát.