A Fővárosi Bíróságon ma kezdődik Grespik László, a Fővárosi Közigazgatási Hivatal felfüggesztett vezetője által a Belügyminisztérium ellen kezdeményezett munkaügyi per.

Grespik azért indított pert a minisztérium ellen, mert igazságtalan, politikai döntésnek tartja, hogy felfüggesztették hivatalvezetői állásából.

Grespik Lászlót február 22-én hivatalvesztés fegyelmi büntetésben részesítette az ellene indult eljárásban vizsgálódó tanács, miután megállapította, hogy a közszolgálati jogviszonyból eredő kötelezettségét megszegte. A fegyelmi tanács megállapította, hogy Grespik László köztisztviselőként pártpolitikai nyilatkozatot tett az MTV január 22-i műsorában, amivel megsértette a köztisztviselőktől elvárható politikai semlegességet. Grespik a MIÉP képviselőjelöltje.

A belügyminiszter kezdeményezte a hivatalvezető megbízásának visszavonását a miniszterelnöknél. Hivatalosan Orbán Viktor miniszterelnöknek kell leváltania Grespiket, de elvileg felül is bírálhatja a BM határozatát. A volt hivatalvezető közölte, hogy szerinte igazságtalan, politikai döntés született az ügyben, ezért február 13-án beadta keresetét a munkaügyi bíróságra.