Februárban már beszámolt a Prim Online, hogy perre készültek internetezők, akik úgy érezték, Grespik László, a Fővárosi Közigazgatási Hivatal azóta leváltott, majd posztjára visszahelyezett, ám a mai nappal ismét eltávolított hivatalvezetője megsértette őket az Index egyik online interjújában, amikor “internetpatkányok”-nak nevezte a világháló felhasználóit. A legfrissebb hír az, hogy az internetezők elállnak a pertől.

A világhálósok azért tervezték perbe fogni a hivatalvezetőt, mert úgy vélték, becsületükben sértette meg őket Grespik.
“A per fontolói, hosszas egyeztetések után úgy határoztak, hogy Grespik nem érdemli meg azt a figyelmet, amelyet egy ellene szóló per hozna neki” – olvasható abban a közleményben, amit a kezdeményezés kitalálója, Iván Gábor juttatott el a sajtóhoz.

A sokat kritizált ügyvéd egy lelkileg beteg, sérült ember, ezért egy ilyen pernek nem lenne értelme. Viszonzásul Grespik úr “kedvességére” – a belső zsargonban – bevezetik a “grespik”-et mint az öntelt, hülye, zavart, paranoid közhivatalnok mértékegységét – olvasható a sajtóközleményben.

A sértett internetezők korábban azt mondták, ha a becsületsértési pert megnyerik a hivatalvezető ellen, és a bíróság kártérítést ítél meg, akkor annak összegét jótékony célra – például gyógykezelésre – ajánlják fel.

“Nem szeretem a név és arc nélkül SMS-ező és internetező SMS- és internetpatkányokat. Ezt a véleményemet pedig továbbra is fenntartom” – nyilatkozta Grespik László.