Nem az Axelero küldte ki a Freemailt használóknak azt a levelet, amely személyes adataik, köztük jelszavuk közlésére szólítja fel a freemailezőket.

Aki válaszolt erre a levélre és megadta a kért adatokat, annak tanácsos mielőbb megváltoztatni a freemailes jelszavát, egy esetleges visszaélés elkerülése érdekében.

Több Freemailt használó internetező is megkapta azt az “Axelero Internet Rt. és a C3” aláírású hamis levelet, amely szerint “egy új, nagyobb központ létrehozása” miatt a Freemailt használóknak el kell küldeniük személyes adataikat, köztük a jelszavukat egy megadott e-mail címre. Ez a cím azonban nem a megszokott, hivatalos ügyélszolgálati cím (ami info@freemail.hu), hanem egy másik freemailes postafiók.

Aki a levél utasításai szerint járt el, az saját maga küldte el a szélhámosnak a személyes adatait. Ezáltal az elkövető a jelszó segítségével hozzáférhet a becsapott illető postafiókjához, ott leveleket olvashat el, leveleket törölhet és küldhet ki az illető nevében. Ezért aki válaszolt a levélre, annak célszerű mielőbb megváltoztatnia a jelszavát.

A levelet kiküldő szélhámos minden bizonnyal kéretlen levelek (spam) kiküldéséhez kívánt minél több e-mail címet megszerezni.