A Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa, a fogyasztók megtévesztése miatt ötmillió forintra bírságolta a Tesco Globál Áruházak Rt.-t.

A GVH közleményéből kiderül, hogy a Tesco Rt. 2001. augusztus 8-19. közötti akcióján kedvező áron kínált bizonyos árucikkeket. Az akciós újság közlésével ellentétben azonban 25.990 forintos fogyasztói áron nem Dominator összteleszkópos 26 colos kerékpárt, hanem ehhez képest gyengébb minőségű Dominator összteleszkópos N-Tech kerékpárt értékesített. A Tesco e magatartása a GVH versenytanácsa szerint alkalmas a fogyasztók megtévesztésére, ezért a Tesco Rt.-t ötmillió forint bírság megfizetésére kötelezte, valamint arra, hogy az akciós újság következő számában helyreigazító nyilatkozatot tegyen közzé.

A GVH versenytanácsa egy kedden hozott másik döntése szerint, a Déldunántúli Gázszolgáltató (DDGÁZ) Rt. és társai ellen gazdasági erőfölénnyel való visszaélés tilalmának megsértése miatt indított eljárást megszüntette. A versenybírák indoklása szerint nem bizonyosodott be, hogy a lakossági gázfogyasztói rendszerre felszámított díjak a DDGÁZ javára szóló indokolatlan előnyt tartalmaztak 1997-1998-as években.