Megérkezett a Fővárosi Főügyészségre az ORFK előterjesztése, melyben kezdeményezi a Gresham-palota értékesítésével kapcsolatban korábban elrendelt nyomozás határidejének meghosszabbítását – értesült az MTI szerdán. Az ismeretlen tettes ellen befolyással üzérkedés alapos gyanújával az év elején megindított nyomozás határideje április 11-én jár le, a rendőrség most legalább két hónapos hosszabbítást kér a főügyészségtől.

A Gresham-ügyben 2001. november 21-én érkezett magánszemélytől származó beadvány a Legfőbb Ügyészségre. A Legfőbb Ügyészség a Fővárosi Főügyészségre tette át az ügyet és onnan került az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságához.

Tavaly november 15-én a Magyar Demokrata című hetilapra hivatkozva a Magyar Nemzet című napilap tette közzé, hogy 1998 őszén helyi szocialista önkormányzati képviselők befolyásolásáért cserébe összesen 100 ezer dollárt ajánlott fel Medgyessy Péter családi vállalkozásának a Roosevelt téri luxusszállodát építő Gresco Rt. A lapok szerint Medgyessy az összeg egy szerény töredékét karácsonyi ajándék címén szétosztotta a helyi szocialista frakcióban.

Medgyessy Péter szocialista miniszterelnök-jelölt ezzel kapcsolatban a Magyar Nemzet cikkét követően azt nyilatkozta: az ügy szerinte is az igazságszolgáltatás elé kívánkozik, de nem a feljelentés miatt, hanem az általa a Magyar Demokrata és a Magyar Nemzet című napilapok ellen kezdeményezett polgári per miatt.

Medgyessy Péter a közelmúltban jogerősen is megnyerte a lapok ellen indított sajtópert a Fővárosi Bíróságon.