Internetes csalókat leplezett le a tatabányai rendőrség. A gyanúsítottak számítógépes hálózaton elhelyezett apróhirdetéseikben azt ígérték, munkát és vízumot szereznek az USA-ba, Kanadába és Ausztráliába.

Az ügyintézési díj befizetése után azonban nyomtalanul eltűntek. Legalább 62 embert csaptak be.

Rőder János is az interneten keresztül értesült a lehetőségről. A csalók egy létező cég nevével visszaélve 24 ezer forintot, fényképeket és a hivatalos papírjairól készített fénymásolatokat kértek. A pénzt egy fővárosi gyorsétteremben kellett átadni.

“Arra hivatkoztak, hogy azért találkozzunk ott, mert már az irodájuk zárva van. Kicsit ott kezdett furcsa lenni a dolog, de hát annyira szerettünk volna kimenni dolgozni, hogy nem volt annyira szembetűnő a dolog” – mondta Rőder.

A hirdetésre csak februárban 120-an jelentkeztek, az ország minden részéből. A rendőrség a károsultakat még most is keresi, de a tettesek már megvannak. A rendőrség beazonosította a telefonszámokat, a szálak Százhalombattára vezettek. Kiderült, hogy a hirdetést ott adták fel egy internetes kávézóban. A három gyanúsított ellen csalás miatt indítottak eljárást.