Elfogatóparancsot adott ki az ügyészség Szász András, a Nádor 95 Rt. vezetője ellen, akit több tízmillió forintos csalással gyanúsítanak; ez a cég vállalta még az előző kormány idején, hogy beszerzi a titkosszolgálatok számára szükséges új telefonlehallgató-berendezéseket – adta hírül a Magyar Nemzet értesülése alapján az RTL Klub csütörtök esti hírműsorában..

A hír szerint a Nádor 95 Rt.-vel 1996-ban, a Horn-kormány idején vette fel a kapcsolatot a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat. A társaság meg is kapta a megbízást az új lehallgató-berendezések szállítására.

A fejlesztésre 33 millió dollár hitelt vett fel.

Az Orbán-kormányt ezt drágállta, ezért felmondta a szerződést, majd az ügyletet egy parlamenti bizottság, és a rendőrség is vizsgálni kezdte.

A nyomozás azt állapította meg, hogy a hitelből a Nádor Rt. csak 21 millió dollárt használt fel a berendezések megvásárlására. A többivel a gyanú szerint nem tudott elszámolni.

Az RTL Klub beszámolója szerint Szász András januárban nem ment el a rendőrségi kihallgatására, a Fővárosi Főügyészség ezért nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene.

Ez alapján a rendőrség hamarosan az Interpolon keresztül is kerestetheti a cégvezetőt.

Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére azt mondta, hogy a Nádor-ügyben nem kívánnak nyilatkozni, mivel az titkos minősítésű, mert államtitkot tartalmaz.