Az ügyészség nem vizsgálhatja állami szervek gazdálkodását. Ezért nem ellenőrzik az Országimázs Központ pénzügyeit sem. Korábban Keller László (MSZP) kérte Polt Péter legfőbb ügyésztől, hogy vizsgálják ki az OK szerinte törvénysértő gazdálkodását.

A költségvetési szervek gazdálkodásának vizsgálatára az ügyészség törvényességi felügyeleti hatásköre nem terjed ki – írta Polt Péter legfőbb ügyész abban a levélben, amelyet Keller László szocialista képviselőnek írt, válaszul korábbi kérdéseire. Az ellenzéki politikus márciusban azt kérdezte Polttól, hogy mit tesz a legfőbb ügyész az Országimázs Központ és megbízott vállalkozói, valamint azok alvállalkozói hálózata kapcsán felmerülő törvénysértések és esetleges bűncselekmények ügyében.
Polt Péter Kellernek írt válaszában közli: az államháztartás forrásainak felhasználását és az állami vagyonnal történő gazdálkodást az Állami Számvevőszék ellenőrzi. A központi költségvetési szervek büdzséjének, valamint a gazdálkodó szervek központi költségvetésből juttatott pénzeszközök felhasználásának ellenőrzését pedig a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal végzi.

Keller László – utalva különböző újságcikkekre – kérdésében úgy vélte: a napvilágot látott információk alapján akár több ponton is felvetődhet törvénysértés az OK gazdálkodásával kapcsolatban. Emellett az imázsközponttal rendszeresen együttműködő Happy End Kft.és az Ezüsthajó Kft. a mérleg benyújtásának hiánya miatt megsértette a számviteli fegyelmet – állítja Keller. A két cég és az OK pénzügyei kapcsán felvetődik a jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, sőt bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja Keller László szerint. Polt Keller feljelentését a Fővárosi Főügyészségen keresztül az ORFK-nak küldte meg, gazdasági adatszolgáltatás elmulasztásának gyanújával.