Megtagadta a Pintér Sándor belügyminiszter elleni nyomozást a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal azoknak a feljelentéseknek az ügyében, amelyeket a súlyos bűncselekményekkel vádolt Tasnádi Péter tett emberölés előkészülete és más bűncselekmények miatt a miniszter ellen.

A Legfőbb Ügyészség sajtóirodájának csütörtöki tájékoztatása szerint a nyomozó hivatal kiterjedt adatgyűjtés után meghozott április 12-i határozatában azt állapította meg, hogy a Tasnádi Péter feljelentésében, illetve az ügyben a Pest Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatalnál történt meghallgatásán foglaltakat semmilyen érdemi adat, tény nem támasztotta alá. Ezért sem az emberölés előkészületének, sem más bűncselekménynek az alapos gyanúja nem állapítható meg.

Az ügyészségi határozat ellen a feljelentő panasszal élhet.

Tasnádi Péter az ellene a Pest Megyei Bíróságon bűnszervezet létrehozása és irányítása, illetve más súlyos bűncselekmények vádjával folyó büntetőper nyilvános tárgyalásain többször elmondta, hogy álláspontja szerint az egész eljárás mögött Pintér Sándor áll, aki meg is akarta őt öletni. Emiatt tette meg feljelentését Tasnádi Péter.