Váratlan fordulat a Pándy ügyben: a hat családtagjának meggyilkolása miatt Brüsszelben életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt Pándy András hasonnevű fia közölte a belga rendőrséggel, hogy látta anyját és egyik testvérét a brüsszeli metróban.

A 75 éves, magyar származású protestáns segédlelkész a márciusi esküdtszéki ítélethozatal óta már börtönbüntetését tölti, bár ügyvédje megpróbálkozik a fellebbezéssel, sőt a sajtóban azt híreszteli, hogy ha kell, elmennek az emberi jogok európai bíróságáig. Fellebbezésük alapja az, hogy a tárgyalás során egyetlen bűncselekményt sem sikerült a vádnak bebizonyítania és egyetlen tanúvallomás van csak, Pándy András lányáé, Ágnesé, aki viszont elismerte a saját részvételét is öt gyilkosságban.

A tárgyalás során az elsőszámú vádlott, Pándy András mindévig kitartott amellett, hogy eltűnt két felesége és négy gyermeke él, s a per után elő is fognak kerülni. Ifjabb András a Le Soir című lap értesülése szerint a napokban bement a rendőrségre és egy nyomozónak jegyzőkönyvbe mondta, hogy látta a metrón eltűnt anyját, Fintor Editet, valamint egyik eltűnt nővérét is.

Pándy ügyvédje, Hein Diependaele igen különösnek nevezte az új fejleményt, annál is inkább, mert a két életben maradt Pándy gyerek, András és Réka magánvádlóként lépett fel apjával szemben. Az ügyvéd a hétvégén beszél a börtönben védencével és nyilván azt latolgatja, hogy perújrafelvételt kezdeményeznek ifjabb András vallomására alapozva.

Õ viszont nem feltétlenül megbízható tanú. Õ élete mind a 21 évét apjával töltötte, s hatása alatt igen labilis lelki alkatúvá vált, akire ráadásul rettenetes hatást tett az apjára nehezedő szörnyű vád és ítélet. A tárgyaláson, amikor tanúként hallgatták ki, gyakorlatilag megnémult, képtelen volt hallható hangon néhány töredezett szónál többet kimondani.