Kártérítési pert fontolgat a rendőrség ellen Simon Tibor családja, mert a biztonsági őrként dolgozó rendőr meg sem próbálta megakadályozni az edző halálát okozó verést, sőt, az ügyészség álláspontja szerint maga is részt vett abban.

A kártérítési perben az örökösök életjáradékot vagy egyösszegű kártérítést kérhetnek.

Az ügyészségi nyomozók a boncolási jegyzőkönyv alapján már pontosan tudják, hány ütés érte Simon Tibort két hete, amikor megverték az egyik budapesti szórakozóhely előtt.

“A jelenlegi adatok szerint 11 sérülés rögzíthető Simon Tiboron. Az orvosszakértő majd megállapítja, hogy miből erednek” – mondta Borbély Zoltán, a Fővárosi Ügyészségi Nyomozóhivatal szóvivője.

A korábbi hírekkel ellentétben azt a nyomozók ma már kizártnak tartják, hogy a sérüléseket egy vipera nevű fém bot okozta. Az edző családját képviselő ügyvéd közben bejelentette, kártérítési pert fontolgatnak az érintett szórakozóhely és a rendőrség ellen.

“A rendőrséggel szemben az lenne az indoklása a kártérítési pernek, hogy a rendőr, aki elfelejtette magát szolgálatba helyezni, holott ez kötelessége lett volna, megszegte a rendőrségi törvényt és kárt okozott” – nyilatkozta az ügyvéd.

A család életjáradékot vagy egyösszegű kártétírést követelhet Simon Tibor gyermekeinek. A per indításáról leghamarabb a vádemeléskor döntenek.