Írásszakértő meghallgatásával folytatódik hétfőn Császár Előd büntetőpere. Az énekeset biztosítási csalással vádolják, az ügyészség szerint ugyanis nem volt kötelező biztosítása, amikor halálos balesetet okozott.

Csak később, a baleset után kötött egy visszadátumozott szerződést. Császár ezt eddig tagadta.

Császár Előd büntetőpere írásszakértő meghallgatásával folytatódik hétfőn a Fővárosi Bíróságon. A szakértőnek azt kell eldöntenie, hogy valóban annak a két ügynöknek az aláírása szerepel-e a vitatott biztosítási ajánlaton, akik tanúsították, Császár náluk kötött a baleset előtt előszerződést.

A vádirat szerint biztosítási csalást követett el a popsztár. Az ügyészség szerint ugyanis nem rendelkezett kötelező biztosítással Császár Előd autója, amikor 1998. december 17-én halálos balesetet okozott. Nem tudott felmutatni biztosítási igazolást a tragédia után a helyszínen. Az ügyészség szerint azért nem, mert Császár aznap vette a járművet, ami még nem az ő nevén volt és nem is volt biztosítva. A popsztár csak a baleset után kötött egy visszadátumozott előszerződést a Hungária Biztosítónál – áll a vádiratban.

Császár Előd ezt tagadja. Azt állítja ugyanis, hogy már a baleset előtt egy héttel, a gépkocsi vásárlásának napján előszerződést kötött a biztosítónál. A szerződésről szóló dokumentumok azonban csak 1998. december 21-én jutottak el a biztosítóhoz, emiatt vált gyanússá az ügy. A szerződést később elutasította a Hungária Biztosító, többek között azért, mert Császár korábban, egy másik autójára nem fizette a biztosítási díjat.

Az énekest korábban, egy másik büntetőperben jogerősen egy év hat hónap, három évre felfüggesztett fegyházbüntetésre ítélték, mert halálos közlekedési balesetet okozott.