Öngyilkos lett hétfőn hajnalban egy 42 éves debreceni rendőr- alezredes. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság részleteket nem közölt, az indítékot az ügyészségi nyomozóhivatal bevonásával próbálják kideríteni.

Szolgálati fegyverével öngyilkosságot követett el egy rendőr Debrecenben – tájékoztatta az MTI-t kedden a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A rendelkezésre álló adatok és a helyszíni szemle alapján az idegenkezűség kizárt. Gyulai József rendőr hadnagy, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr- főkapitányság sajtóreferense az Indexnek elmondta: a rendőrség egyelőre nem közöl részleteket az ügyről. A rendőrség közleménye szerint a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának 42 éves alezredese szolgálati fegyverével hétfőn hajnalban, a főkapitányság épületében lévő szobájában lőtte főbe magát. Az alezredes holttestére kollégái találtak rá. A tragédia részleteit a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyészségi nyomozóhivatal bevonásával vizsgálja – mondta a sajtóreferens. – Az indíték kiderítése államigazgatási eljárás keretében történik, és a vizsgálat lezárásáig a kapitányság csak tényeket közöl.

Tavaly év végén egy szombathelyi 29 éves rendőr követett el öngyilkosságot. Szolgálati pihenőideje alatt, a rendőrség udvarán Parabellum pisztolyával főbe lőtte magát. A fiatalember nyolc éve szolgált a rendőrség kötelékében. Búcsúlevelet nem hagyott hátra, így nem tudták megmondani az öngyilkosság okát. A rendőrzászlóst kollegái megfontolt kiegyensúlyozott emberként ismerték, értetlenül álltak az eseménnyel szemben.