Kiszámítható tendenciába illeszkedik az ami Móron történt – véli Varga Zoltán büntetőbíró, aki annak idején Magda Marinkó felett is ítélkezett. De ezzel már mindent elértünk, amit a brutalitás terén lehetett- véli a büntetőbíró.

Előbb még furkósbottal a kezükben kiabálták a rablók, hogy pénzt vagy életet, majd játékpisztollyal fenyegetőztek, később valódival de a levegőbe lőttek, ma pedig már nem kérdeznek csak tüzelnek. Pontosan és jól illeszkedik egy tendenciába az ami Móron történt – véli Varga Zoltán büntetőbíró.

Varga szerint ma már a brutalitás és a gátlástalanság a jellemző, köszönhetően annak, hogy ma minden a pénz, a pénzszerzés körül forog. A bűnözők Varga szerint minden mindegy alapon cselekednek. Számba veszik, hogy mi lehet tettük következménye, ám mivel maximum életfogytiglani lehet a büntetés, ami legrosszabb esetben is harminc évvel megúszható, ez nem jelent nagy visszatartó erőt. Ráadásul a börtönben is lehet élni, van fedél a fejük fölött és enni is kapnak – tette hozzá.

Nincs tovább

Varga Zoltán, aki többek között Magda Marinkót is elítélte, úgy véli, szükség lenne a büntetési rendszer reformjára, bár úgy véli, a büntetéseken már nincs mit szigorítani. Hiába kezdődik 30 évnél az életfogytiglan, hiába kerülnek ki adott esetben aggastyánként a börtönből a bűnözők, a bíró szerint a jellemek annyira torzulnak, hogy már semmi nem számít.

Tendenciába illeszthető, az hogy szó nélkül lelőnek egyszerre nyolc embert, de Varga Zoltán szerint ez már a vége: ezen a területen is mindent elértünk már, amit csak lehetett – véli a büntetőbíró.