Az orvosi vizsgálatok és néhány egyéb vizsgálat után hétfőn este a rendőrség megkezdte Horváth Szilárd meghallgatását, aki hétfőn hajnalban adta fel magát a Venyige utcai börtönben. Horváth jogi képviselője ma délben még arról beszélt, hogy a férfi együtt fog működni a rendőrséggel, hogy bebizonyítsa ártatlanságát. Ezzel szemben a rendőrök állítják, hogy Horváth akadályozza a vizsgálatokat.

Hétfőn délután orvosi vizsgálatokat végeztek Horváth Szilárdon, akit a móri vérengzés után néhány órával összefüggésbe hoztak a bűncselekménnyel. Horváth hétfőn hajnalban adta fel magát a Venyige utcai börtönben, azóta ott van, a tanúkénti meghallgatására hétfő este szállították át az Aradi utcába, az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságára. Horváth Szilárd jogi képviselője, Thaisz Andrea hétfő délben arról beszélt, hogy Horváth mindenben együtt fog működni a rendőrséggel, hogy bebizonyítsa ártatlanságát. Ugyanakkor délután Horváth ellenkezett, amikor vért, ujjlenyomatot és hajmintát akartak venni tőle. “Nem úgy tűnik, hogy együtt akarna működni” – mondta az [origo]-nak Kovács Lajos, a nyomozás egyik vezetője.

Elképzelhető, hogy Horváth azért nem hajlandó az együttműködésre, mert nincs jelen jogi képviselője, ugyanis Thaisz Andrea ügyvéd azt állítja, hogy a rendőrség úgy szeretné meghallgatni Horváthot, hogy ő ne legyen jelen. Erre ugyan van jogi lehetőség, de Horváth kizárólag jogi képviselője jelenlétében akar vallomást tenni – mondta Thaisz Andrea ügyvéd az [origo]-nak. A jogi képviselő jelenlétével kapcsolatban Kovács Lajos, az ORFK ezredese azt mondta, hogy tanúmeghallgatásnál egy esetben tagadható meg, hogy a tanú ügyvédje jelen legyen; ha ez akadályozza a nyomozást. Ebben az ügyben ez nem áll fenn, ezért ha Horváth ragaszkodik hozzá, jogi képviselője jelen lesz meghallgatásán – közölte Kovács Lajos.