Csütörtökön ítélet hirdet a bíróság Tasnádi Péter ügyében.

Ha a bíróság bizonyítottnak találja az összes vádpontot, maximum 20 év börtönbüntetést szabhatnak ki Tasnádi Péterre, aki két éve és nyolc hónapja van előzetesben.

A Pest Megyei Bíróság csütörtökön hirdet ítéletet Tasnádi Péter ügyében. Az ítélethirdetés előtt négy vádlott még szól az utolsó szó jogán, ezt követően hangzik el az elsőfokú ítélet. Az ügyészség a vádbeszédben az első tárgyalási napon ismertetett vádiratot nagyrészt fenntartotta, Tasnádi Péterrel szemben – már korábban – egyetlen vádat ejtett el: a nagy értékű devizabűntett elkövetését.

Tasnádi Pétert az ügyészség a következőkkel vádolja: két rendbeli folytatólagosan elkövetett önbíráskodás bűntette – részben, mint felbújtó, egy rendbeli aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntette – mint felbújtó, egy rendbeli bűnszervezet tagjaként elkövetett zsarolás bűntette – mint társtettes, egy rendbeli bűnszervezet tagjaként elkövetett lőfegyverrel, lőszerrel való visszaélés bűntette, egy rendbeli különösen nagy értékre folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette, 6 rendbeli adóbevételt különösen nagy mértékben csökkentő adócsalás bűntette és egy rendbeli bűnszervezet létrehozása és irányításának bűntette.

Ha a bíróság bizonyítottnak találja az összes vádpontot, maximum 20 év börtönbüntetést szabhat ki Tasnádi Péterre – mondta az [origo]-nak Czine Ágnes, a Pest Megyei Bíróság Büntető Kollégiumának vezetője.