Ismét nem sikerült pontot tenni a Siklós Mária és a Magyar Építész Kamara közötti közigazgatási per végére, ugyanis a beidézett tanúk közül többen, köztük Schwajda György kormánybiztos, nem jelentek meg.

Tanúmeghallgatással folytatódott a Nemzeti Színház tervezője, Siklós Mária és a Magyar Építész Kamara (MÉK) közötti közigazgatási per szerdán; a Fővárosi Bíróság az építész által kezdeményezett jogi eljárást ezúttal sem tudta lezárni, a tárgyalás október 2-án folytatódik. A bíróság azért döntött így, mert a szerdára beidézett hat tanú közül csak négyen tettek eleget az idézésnek, az ügy elbírálásához azonban elengedhetetlennek tartja Schwajda György kormánybiztos és Vadász György építész meghallgatását.

Az október 2-i tárgyalásra Vajai Tamást, a MÉK etikai és fegyelmi bizottságának korábbi elnökét is beidézik. Siklós Mária a MÉK 2000 decemberében született határozatának hatályon kívül helyezését kéri a bíróságtól: a MÉK etikai vétségre hivatkozva zárta ki soraiból az építészt. A szerdai tárgyaláson az említett döntéshez vezető előzményekről kérdezte a bíróság Eltér István építészt, a MÉK jelenlegi elnökét, Balogh Balázst és Calmeyer Ferencet, a MÉK korábbi elnökeit, illetve Sylvester Ádámot, a Budapesti Építész Kamara (BÉK) elnökét.