Az APEH Tolna Megyei Nyomozóhivatalának helyettes vezetője és két társa ellen zsarolás bűntette miatt indult eljárás

Előzetes letartóztatásba helyezték csütörtökön az APEH Tolna Megyei Nyomozóhivatalának helyettes vezetőjét és két társát, akik ellen zsarolás bűntette miatt indult eljárás.

Nagy László, a Tolna Megyei Bíróság elnökhelyettese arról tájékoztatta az MTI-t: a letartóztatásra azért volt szükség, mert fennállt a veszély, hogy a gyanúsítottak összebeszélnek és bizonyítékokat tüntetnek el.

Nagy László utalt rá, hogy a Tolna Megyei Bíróság ezzel megváltoztatta a május 10-én, első fokon eljáró Szekszárdi Városi Bíróság határozatát, amely a feltételezett zsarolók lakhelyelhagyási tilalmát rendelte el.

Az elsőfokú döntés ellen az ügyészség nyújtott be fellebbezést.

Az APEH Tolna Megyei Nyomozóhivatalának helyettes vezetője, egy volt adónyomozó és harmadik társuk ellen azért indult eljárás, mert alapos a gyanú arra, hogy megállapodtak egy szekszárdi vállalkozó megzsarolásában. Az üzletembernek azt hazudták, hogy adócsalás miatt eljárás folyik ellene, de ha fizet 600 ezer forintot, akkor mentesül a hátrányos jogkövetkezmények alól.

A vállalkozó látszólag beleegyezett az üzletbe, de értesítette az ügyészségi nyomozóhivatalt, és a hatósággal együttműködve, május 9-én, egy áruház előtt átadta a pénzt az adónyomozónak.

A rendőrség az adónyomozót a helyszínen elfogta, majd két társát is előállította.