Hűtlen kezelés miatt a legfőbb ügyésznél tett feljelentést Torgyán József ellen Deésy Géza, az FKGP vállalkozói tagozatának munkatársa, a kazetta-ügy kirobbantója.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott feljelentés szövege szerint Deésy Géza a Szabadi-ügyben felvethető miniszterelnöki felelősséget vizsgáló parlamenti munkacsoport 2001. augusztus 31-ei ülésén készült jegyzőkönyv alapján tette meg feljelentését.

Deésy Géza úgy véli, a jegyzőkönyv tartalmaz olyan megállapításokat, amelyek alkalmasak a hűtlen kezelés bűntette alapos gyanújának megállapítására.

Deésy Géza arra kéri a legfőbb ügyészt, rendeljen el nyomozást a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium egykori vezetője ellen.

A Szabadi-ügyben felvethető miniszterelnöki felelősséget vizsgáló, MSZP-s és SZDSZ-es képviselőkből álló parlamenti munkacsoport tavaly augusztus 31-én tartott ülésén hallgatta meg Torgyán Józsefet.

A volt agrárminiszter akkor elmondta: gazdasági kérdésekkel sem az FKGP elnökeként, sem miniszterként, sem Fradi-elnökként nem foglalkozott.