Polt Péter szerint bizonyítékok nélkül, megalapozatlanul vádolják politikai elfogultsággal az ügyészséget

A legfőbb ügyész a sajtón keresztül neki címzett üzenetek ellenére nem mond le hivataláról. Polt Péter a Népszabadságnak adott interjúban elmondta: örömmel hallotta, és messzemenőkig támogatja az új kormánykoalíció egyes politikusainak azon elképzelését, hogy felülvizsgálják az általuk törvénysértőnek tartott büntetőeljárásokat. Polt Péter szerint, ha valóban kizárólag szakmai vizsgálatokat folytatnak, egyetlen ügyet sem tudnak majd felmutatni, amelyben az ügyészség törvényt sértett volna.

A legfőbb ügyész azóta érik politikai támadások az ügyészséget, amióta ő, a Fidesz volt jogi szakértője került a szervezet élére, valamint több, a politikai szférában vihart kavart vitatott eljárás, mint a Schlecht-ügy, az agrárügyek, vagy a Várhegyi Attila ügyében tett vádmódosítás. Ezekről szólva Polt Péter azt mondta: az ügyészség mindig a jogszabályoknak megfelelően járt el.

Polt szerint tények és bizonyítékok nélkül, teljességgel megalapozatlanul vádolják politikai elfogultsággal az ügyészséget. Épp ezért számára nem is “akarom-nem akarom” kérdése, hogy lemond-e. Nem teszi meg, hiába szeretnék egyes politikusok, mert távozásával azt a látszatot keltené, mint ha az ügyészséget ért vádak megalapozottak lennének.