A Legfőbb Ügyészség valószínűleg már a héten lezárja a Happy End Kft. szerződéseinek vizsgálatát, a rendőrség pedig hétfőn elkezd nyomozni hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt. A rendőrség tanúk kihallgatását is tervezi, neveket azonban nem árultak el.

Juhász Ferenc szocialista országgyűlési képviselő (most már honvédelmi miniszter is egyben) március 25-én tett feljelentést a Happy End Kft. és a vele szerződött cégek ügyében. A rengeteg állami megrendeléssel bíró Happy End és Ezüst Hajó Kft ügyében tett feljelentéseket a hasonlóságok miatt az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága (SZBEI) összevonta, és hétfőn hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt elrendelte a nyomozást. Szakértők kirendelése mellett tanúk kihallgatását is tervezik a nyomozók, a kihallgatandók nevei azonban nem publikusak – mondta Liszka Károly ezredes, az SZBEI igazgatóhelyettese.

A Legfőbb Ügyészség valószínűleg ezen a héten lezárja a Happy End Kft. szerződéseinek polgári jogi vizsgálatát – értesült az [origo]. A Happy End Kft. és az Ezüsthajó Kft. elsősorban a megszüntetésre ítélt, Miniszterelnöki Hivatalon belül működő Országimázs Központon keresztül több milliárd forint értékű állami megrendeléshez jutott, amelyből főképp “országimázst” építettek, és Orbán Viktor exkormányfő útjairól forgattak. A Happy End alapítója, Wermer András Orbán Vikor nem hivatalos tanácsadója. A két cég a választások után végelszámolást kért az APEH-től.