Részt venne a Grillező Európa Bajnokságon Tasnádi Péter, a nemrég elsőfokon elítélt, háziőrizetben lévő vállalkozó, akit az egyik induló csapat kért fel csapatkapitánynak. Tasnádi hetente kétszer négy órát tölthet ügyei intézésével, míg ez a rendezvény háromnapos, így a bíróságtól kénytelen kérvényezni ennyi “szabadnapot”.

Június végén rendezik Balatonaligán a három napos Grillező Európa Bajnokságot, melyen Tasnádi Péter csapatkapitányként venne részt. A versenyen legalább harminc külföldi csapat indulására számítanak, de magyarok is szép számmal képviseltetik magukat. Többek között az egyik kereskedelmi csatorna is harcba száll a győzelemért, de a hírek szerint olyan hírességek is indulnak, mint Bujtor István színész vagy Koós János énekes. A versenyzőknek nyolc féle ételt kell elkészíteniük a három nap alatt, de semmit sem hagynak rájuk: még azt is kikötötték a szervezők, milyen köret legyen az ételekhez.

Bokszedző, rapper, szakács Tasnádi csapatában

Az egyik induló csapat Tasnádi Pétert kérte fel csapatkapitánynak, ha neki nem sikerülne részt vennie az eseményen, Német József sportmárka tulajdonos lehet a csapat első embere. Ebben a csapatban mérkőzik többek között Szikora István bokszedző, aki eddig az egyetlen magyar ellenfele volt Tysonnak és Lewisnek, Nick Árpád szkandervilágbajnok, Rácz Félix bokszmenedzser, Giovanni rapénekes, valamint egy profi szakács is. Tasnádi Péternek, akit nem jogerősen négy és fél éves börtönbüntetésre ítéltek és jelenleg házőrizetben van, meglehetősen korlátozott a mozgáslehetősége: hetente kétszer négy órán át intézheti az ügyeit, de ekkor is több rendőrautó követi minden lépését.

“Magyar győzelmet szeretnék”

Tasnádi az Indexnek úgy nyilatkozott: azért szeretne részt venni a rendezvényen, mert örülne ha magyar csapat nyerné a bajnokságot és együtt tölthetne egy kis időt barátaival. Grillezésben szerzett tudását ennek érdekében szeretné csapatkapitányként kamatoztatni, így kérvénnyel fordul a Pest Megyei Bírósághoz, hogy engedélyeztesse a három napos eseményen a részvételét.

Akár több nap szabadságot is engedélyezhetnek

Azok közül, akik a rendőrségi fogda helyett házi őrizetben várják ügyükben a jogerős bírói ítéletet bárki kaphat az eltávozáshoz szükséges útvonalengedélyt, azt pedig a bíró határozza meg, hogy mikor, mennyi időre és milyen célból. Bizonyos időközönként bevásárolni vagy orvoshoz például bizonyosan elmehetnek az előre megjelölt úton a házi őrizetesek. Mindez a bíró saját belátásán múlik – nyilatkozták az Indexnek jogi szakértők. A jelenleg hatályos törvények pedig elvben még annak lehetőségét sem zárják ki, hogy a házi-őrizetes akár napokra elhagyja lakását.