Minden jel arra utal, hogy Polt Péter legfőbb ügyész nehéz időszak elé néz, noha posztjáról elmozdítani gyakorlatilag lehetetlen. Távozása csak akkor következhet be, ha önként áll fel székéből.

A kormányra került pártok egyes vezető politikusai már kinyilvánították: amennyiben Polt Péter menni akarna, nem lesznek kerékkötői. Egyes kormánypárti körökben az is felvetődött: a bűnpártolás tényállása megállhat a vádhatóság első számú vezetőjével szemben. Poltnak mindenesetre a parlamentben ma is kemény kérdésekre kell válaszolnia.

Szerdán hallgatja meg a rendőrség azokat, akik a Miniszterelnöki Hivatal ellenőrzési főosztálya dolgozóiként részt vettek az Országimázs Központ ellenőrzésében.
Két köbméternyi számla, levél és szerződés a végeredménye annak az iratlefoglalásnak, amely Csévharaszton egy hete zajlik, és még nem ért véget – közölte Németh László ezredes, a Happy End és Ezüsthajó Kft. ellen folyó nyomozás vezetője lapunkkal. Az ORFK szervezett bűnözés elleni igazgatóságának főosztályvezetője szerint mindez azért tart ennyi ideig, mert nem akarja, hogy utóbb bárki azt állítsa: hozzátett vagy elvett a dokumentumokból, ezért valamennyi iratot egyenként jegyzőkönyvbe vesznek a Dominium ’64 székhelyén. Utóbbi a Fidesz közeli cég vezetőinek érdekeltségébe tartozik.

További részletek a Magyar Hírlap cikkében