Törvénytelenül ellenőrizte, ellenőriztette alkalmazottait és ügyfeleit a Magyar Fejlesztési Bank – állítják az intézmény új vezetői, akik feljelentést tettek állam-, szolgálati-, adó-, illetve banktitok, és magántitok megsértése miatt ismeretlen tettes ellen.

A bank szerint az intézmény átadás-átvétele közben kerültek elő olyan papírok amelyek szerint az ilyen információkat jogosulatlanul használták fel. A Magyar Fejlesztési Bank feljelentést tett állam-, szolgálati-, adó-, illetve banktitok, és magántitok megsértése miatt – olvasható a bank közleményben. A feljelentést a bank ismeretlen tettes ellen tette az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságán. Az[origo] infomrációi szerint az MFB előző vezetése érintett az ügyben. Baranyay László volt elnök-vezérigazgatóval kapcsolatban azonban újabb feljelentés várható, ha jövő heti igazgatótanácsi meghallgatásán nem tudja tisztázni a személyével kapcsolatos vádakat.

A bank szerint az intézmény átadás-átvétele során olyan dokumentumok láttak napvilágot, amelyek alapján felmerült a gyanú, hogy ismeretlen személyek államtitkot, szolgálati-, adó-, illetve banktitkot, magántitkot sértettek, az így szerzett információkat jogosulatlanul használták fel. Így banki alkalmazottakat, partnereket és különböző jogi személyeket ellenőriztek – állítja feljelentésében az MFB. A pénzintézet a körülmények tisztázása, az esetleges elkövetők, megbízók felelősségének megállapítása és a további lehetséges bűncselekmények megelőzése érdekében fordult a rendőrséghez.