Az országgyűlés – ma délelőtti elutasítás után – nem vette napirendjére azt a Fidesz-MDF javaslatot, amely az internetelérés költségeinek csökkentését, illetve hatósági áras rögzítését irányozta elő.

A törvénymódosítási javaslatot korábban Rogán Antal fideszes képviselő nyújtotta be. A politikus elképzelése szerint a fogyasztók egységes, 2500 forintos áron vásárolhattak volna internet-előfizetést, az ezen felüli összeget pedig az állam fizette volna ki az internetszolgáltatónak. Az MDF-es Pettkó András, az országgyűlés informatikai és távközlési bizottságának tagja a kormánypártok részéről durva politikai hibának minősítette a indítvány napirendre vételének kedd délelőtti elutasítását.

Az indítvánnyal kapcsolatban Rácz Zsolt, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium államtitkára korábban elmondta, hogy annak céljaival egyetértenek, azonban a kormány más utat választ. Kovács Kálmán, a tárca szabad demokrata vezetője szerint az államilag dotált internettarifák hosszú távon életképtelenek, mivel a modell nem ösztönzi a szolgáltatót a minél kedvezőbb piaci konstrukciók kidolgozására. A kormány olyan díjcsomagok bevezetését szorgalmazza, melyek árait az állam és a távközlési szolgáltatók egyeüttesen tartanák alacsonyan.