A móri fegyveres bankrablás áldozatainak hozzátartozói közül már három család akar pert indítani az Erste Bank ellen – jelentette be Magyar György ügyvéd, aki szerint a fegyveres rablásban meghalt biztosítási szakember hozzátartozóitól már megkapta a megbízást a jogi eljárás lefolytatására.

A bank két elhunyt alkalmazottjának hozzátartói pénteken beszélik meg vele az eljárással kapcsolatos részleteket. Magyar György kifejtette: az elhunytak hozzátartozói teljes kártérítésért, egyebek között az árván maradt gyermekek számára életjáradékért szándékoznak beperelni a bankot.A hozzátartozók meggyőződése ugyanis, hogy a pénzintézet nem tett meg mindent az ott dolgozók és az ügyfelek biztonsága érdekében.

Az ügyvéd jelezte: a kártérítési pert még a nyári bírósági szünet előtt elindítja az illetékes bíróságon. Lenkei Anikó, az Erste Bank marketing- és pr-igazgatója közölte, hogy az általuk meghatalmazott ügyvédi iroda álláspontja szerint a bankot jogi értelemben kártérítési felelősség nem terheli, mivel a tragédiát a bank működési körén kívül eső, elháríthatatlan, terrorjellegű támadás okozta. Megjegyezte: a pénzintézet azonban, átérezve a személyes tragédiákat, együttérzésének kifejezésén túl adományokkal is támogatta az áldozatok hozzátartozóit.