Helyreigazításra kötelezte a Magyar Hírlapot június 3-án megjelent elsőoldalas, “A Happy End Kft. is pénzelte a Fidesz kampányát” című írása miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) hétfőn kihirdetett nem jogerős ítéletében.

A lapnak az elsőfokú döntés jogerőre emelkedése esetén címlapon kell közzétennie: hamis színben tüntetett fel egyes valós tényeket, amikor azt állította, hogy a Happy End fizette a Fidesz választási kampányának egy részét és tízmillió forinttal támogatta a párt kongresszusát. A helyreigazítás szerint ezzel szemben a valóság az, hogy a kft. a párt megbízásából járt el a választási kampányban, szolgálataiért a Fidesz díjat fizetett, továbbá, hogy a Happy End nem támogatta a Fidesz kongresszusát.

A Magyar Hírlap jogi képviselője a tárgyaláson bizonyítékként részben számlákat adott át, melyekkel azt kívánta alátámasztani, hogy a Happy End ez év február-márciusban mintegy 3 millió forint értékben fizette a Fidesz reklámtábláinak bérleti díjait, részben pedig egy, a Happy Endnek tulajdonított 1999. júliusi kimutatást annak céljából, hogy igazolja, 10 millió forintos követelése volt a cégnek az 1999. májusi Fidesz-kongresszus kapcsán. A párt jogi képviselője a tárgyaláson hangsúlyozta: a cikk azért nem hiteles és pontos, mert hamis színben tüntet fel valós tényeket. Az ügyvéd a reklámtáblák bérlésével kapcsolatban rámutatott: a párt valóban megbízta a Happy Endet kampányfeladatokkal, de fizetett is érte. A három évvel ezelőtti párkongresszusnak nyújtott állítólagos támogatással kapcsolatban pedig annyit mondott el magyarázatképpen a Fidesz jogi képviselője, hogy a Happy End nem megfelelő időben és minőségben szállított a rendezvényre háttéranyagokat, ezért azokat a Fidesz nem vette át, ezt utóbb a kft. tudomásul vette, és elállt a számlakibocsátástól.

A Fidesz jogi képviselője a tárgyaláson bizonyítékképpen bemutatott számlákat, szerződést, jegyzőkönyvet, melyeket azonban az alperes jogi képviselőjének csak betekintésre adott át, mert úgy vélekedett: oka van attól tartani, hogy ha a dokumentumok kikerülnek a párt rendelkezési köréből, azok további téves következtetések levonására adhatnak alkalmat. A Fidesz jogi képviselője hangsúlyozta azt is: a Magyar Hírlap cikke azért sem hiteles, mert összességében azt a hamis látszatot kelti, hogy a Happy End a hozzákerült állami pénzekből juttatott a Fidesznek. Ezt erősíti a cikk, amikor az esetet a Tocsik-botrányhoz hasonlítja. A PKKB a Fidesz keresetének első fokon helyt adó és a Magyar Hírlapot helyreigazításra kötelező ítéletének szóbeli indoklásában megjegyezte: az alperes nem tudta bizonyítani azokat az állításait, melyek szerint a Happy End fizette, “pénzelte” a párt kampányát.