A rendőrség elfogta azt a férfit, aki a Nemzeti Ellenállási Osztag nevű szervezet röplapjait terítette a belvárosban, amelyben egy fővárosi Duna-híd elfoglalásával fenyegetőzőtt. A férfit 72 ezer forintos pénzbírsággal sújtották.

Nemzeti Ellenállási Osztag fejlécű röplapokat terjesztett vasárnap egy budapesti férfi, az általa készített fénymásolt papírokon azt hirdette, hogy hétfőn az egyik hídon újra megáll az élet; a rendőrség előállította és szabálysértési eljárást kezdeményezett ellene – mondta Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója. A férfi elismerte, hogy ő készítette a röplapokat, amelyekből néhány tucatot autók szélvédőjére tett. A rendőrségnek nincs semmiféle információja a nevezett szervezetről, az egy fantázianév is lehet, de meg fogjuk vizsgálni – tette hozzá. Kihallgatása során elmondta, hogy csütörtökön ő is részt vett a Kossuth téri megmozduláson, s gyakorlatilag nemtetszését nyilvánítja ki a röplapon.

Garamvölgyi László tájékoztatása szerint a szükséges intézkedéseket megtették, bár ezen kívül semmilyen más információja nincs a rendőrségnek a kilátásba helyezett, bejelentés nélküli demonstrációról. Az ORFK kommunikációs igazgatója mindazonáltal felhívta a jogkövető magyar állampolgárok figyelmét arra, hogy mint eddig is, tartózkodjanak a törvényellenes demonstrációktól. A BRFK kommunikációs osztályának internetes honlapja szerint S. Gy. a cselekménnyel megvalósította a gyülekezési joggal való visszaélés szabálysértési tényállását, amiért a szabálysértési hatóság 72 ezer forint pénzbírságot szabott ki rá.