A Fővárosi Főügyészség döntése alapján kiengedtek három gyanúsítottat a négy közül, mert a napokban lezárul a nyomozás Simon Tibor halála ügyében. Így már nincs meg a veszélye annak, hogy eltüntetnek bizonyítékot vagy más módon akadályozzák a nyomozást, és az ügyészek szerint a szökésüktől sem kell tartani.

Hamarosan lezárul a Simon Tibor halálra verése ügyében folytatott nyomozás, tudta meg ügyészségi forrásból az [origo]. A tanúvallomások alapján a nyomozó hatóság korábban négy embert helyezett előzetes letartóztatásba, akik közül most három szabadon bocsátását rendelte el a Fővárosi Főügyészség. A gyanúsítottak szabadon bocsátását az indokolta, hogy az előzetes letartóztatás a legsúlyosabb személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés, így feltételeinek fennállását, a letartóztatottak személyiségi jogainak védelme érdekében a nyomozás során végig figyelni kell, állítják az ügyészségnél.

Mivel a Simon-ügyben a bizonyítékok felkutatása és begyűjtése véget ért, az eljárás meghiúsításának a gyanúsítottak részéről fennálló veszélye megszűnt. Mivel a korábban előzetes letartóztatásba helyezett négy gyanúsított közül három esetében a szökés és az elrejtőzés veszélye sem áll fenn, ezért a Fővárosi Főügyészség elrendelte előzetes letartóztatásuk megszüntetését. A szabadlábra helyezett gyanúsítottakat továbbra is büntetőjogi felelősség terheli az ügyben, ám szabadlábon védekezhetnek. A hamarosan lezáruló nyomozásban a gyanúsítottak köre valószínűleg már nem bővül, és mind a négy gyanúsított ellen vádemelést javasolnak halált okozó testi sértés bűntettének alapos gyanúja miatt.

A gyanúsítottak között egy rendőr és egy volt rendőr van: egyikük állítólag bántalmazta Simont, a másik nem akadályozta meg az áldozat megverését. A bár kidobóembere a harmadik gyanúsított, a negyedik pedig valószínűleg a kidobóember barátja. Róla feltételezik, hogy a végzetes csapást mérte Simonra. Simon Tibor egykori ferencvárosi labdarúgót, a Matáv-Sopron vezetőedzőjét április 21-én a II. kerületi Lövőház utcai Café Allure szórakozóhelyen kitört verekedés után koponyatörésekkel és agysérülésekkel szállították a Szent János Kórházba, ahol az orvosok két és fél napig küzdöttek az életéért, de belehalt sérüléseibe.