Szinte biztos, hogy nem indít a rendőrség államtitoksértés miatt nyomozást a Magyar Nemzet ellen, noha a lap korábban a Medgyessy Péter miniszterelnök rendszerváltás előtti titkos ténykedéséről hozott nyilvánosságra sokáig államtitokként kezelt iratokat. A törvény szerint a rendszerváltás előtt keletkezett titkos adatokat újra kellett volna titkosítani.

Noha hivatalból is és két magánszemély feljelentése alapján is megindult a nyomozás, a rendőrség nem nyomoz tovább államtitoksértés miatt. A Magyar Nemzet két hete Medgyessy Péternek a rendszerváltás előtt a III-as csoportfőnökségnél betöltött munkájáról hozott nyilvánosságra egy dokumentumot. Információink szerint a Belügyminisztérium nem titkosította újra az iratokat.

A lapban megjelent információk kormányválságot idéztek elő. Medgyessy kezdetben azt mondta csak, hogy nem volt ügynök, mert a napilap pontatlanul ügynöknek nevezte őt az irat alapján. Ám az abban foglalt pontos tényeket már nem cáfolhatta, és később, miután a belügyminiszter feloldotta titoktartási kötelezettsége alól, elismerte, hogy a III/II-es ügyosztálynak, a kémelhárításnak dolgozott a rendszerváltás előtt.

A rendőrség ezt követően indított eljárást, ám nem volt tudható, hogy újra titkosították-e azokat a dokumentumokat, amelyek a lapban megjelentek. Úgy tudjuk, a Belügyminisztérium ma küldte meg válaszát, hogy a titkosítás nem történt meg, ezért nem tekinthető az államtitok megsértésének az irat nyilvánosságra hozatala.