A BRFK különösen nagy értékre elkövetett csalással gyanúsítja annak a kft.-nek az ügyvezetőjét, amelyik a Főpolgármesteri Hivatal megbízásából a roncsautók elszállítását végzi.

A nyomozók szerint a cég fiktív számlák alapján több tízmillió forintot vett fel a Fővárosi Önkormányzattól. A kft. vezetője ellen a rendőrség vádemelési javaslatott tett. Az elhagyott, gazdátlan járműveket elszállító Palman kft. soroksári telephelyén legalább nyolcezer autónak kellene lennie. A cég ugyanis kétezerben öt hónap alatt 97 millió forintot számlázott le a Főpolgármesteri Hivatalnak, amiből éppen ennyi roncsot kellett volna itt összezsúfolnia.

A Fővárosi Közterület-felügyelet feljelentése nyomán indult rendőrségi nyomozás megállapította, hogy a cég 28 millió forintot számlázott le és vett fel el nem végzett munkáért. A BRFK nyomozói szerették volna megtudni, hogy a közterület-felügyeletnél ki igazolta a teljesítést, és a városházán ki engedélyezte a fiktív számlákon szereplő összegek kifizetését, ám ezekre a kérdésekre nem sikerült választ kapniuk.

A Palman korábban Toman kft. néven működött és egy ideig a BRFk-val együttműködve a tilosban parkoló járművek elszállítását is végezte. A Fővárosi Önkormányzatnál ellenzékben lévők szerint a milliárdos üzlet és a nem kellően átlátható tulajdonviszonyok a korrupció lehetőségét is felvetették. A városháza vezetőit akkoriban több bírálat érte amiatt, hogy nem tisztázták magukat a vádak alól.