Az országos napilapok ugyan csak július 20-án közlik a felvételi ponthatárokat, a Felvételi Információs Szolgálat portáloldalán már 19-én hozzáférhetnek az adatokhoz a felvételizők. A jelentkezőknek a július 18-i ponthúzást követően adják postára az egyetemek, főiskolák a felvételi döntésről szóló értesítőket, amiket leghamarabb július végén kapnak kézhez.
A Felvételi Információs Szolgálat hivatalos portáloldalán (www.fisz.hu) közvetlenül a ponthatárhirdetést követően megtalálhatja mindenki a hivatalos felvételi ponthatárokat. Sőt, négyféle formátumban akár le is tölthetik a listákat a diákok saját számítógépükre. Az elmúlt évben óránként több ezer diák akart hozzáférni a szolgáltatáshoz, aminek következtében összeomlott a rendszer. Idén már akár az összes felvételiző egyszerre is beléphet az oldalra. A ponthatárok megjelenésével egyidejűleg teljesen megújul a felvételi portál, nélkülözhetetlen információkkal és segédanyagokkal várja az oldalra látogatókat.
Az idén is nagy érdeklődésre számít a Felvételi Információs Szolgálat, hiszen az Országos Felsőoktatási Iroda (OFI) adatai szerint az idei felvételi jelentkezések száma minden eddigi rekordot megdöntött: 165 ezer jelentkező közül 2002-ben az államilag finanszírozott képzésben 58.500 fiatal kezdheti meg felsőfokú tanulmányait.