László György, az APEH elnöke a Magyar Hírlapnak adott interjújában arról számolt be: a vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy egy esetben politikai indíttatásból ellenőriztek egy adózót. László az interjúban azt mondta, hogy a közeljövőben olyan cégeket ellenőriznek majd, amelyek az elmúlt években milliárdos nagyságrendű állami megrendeléseket szereztek.

Az APEH elnöke az esettel kapcsolatban nem mondott konkrétumot, csupán annyit árult el: két olyan ügyet vizsgáltak, ahol felmerült a gyanú, hogy politikai indíttatásból ellenőriztek egy adózót. Az egyik esetben igazolódott a fiktív számlás visszaélés, a másik ügyben azonban eljárási túlkapást állapítottak meg. Az [origo] kérdésére az APEH sajtóosztályának vezetője adótitokra hivatkozva nem árulta el, mely cégről vagy személyről van szó.

László György azt mondta, hogy a közeljövőben az adóhivatal ellenőrzést tart olyan cégeknél, ahol az elmúlt években milliárdos nagyságrendű állami pénzek mozogtak. Az eljárás szükségességét azzal indokolta, hogy fokozottan ellenőrizni kívánják a közpénzek felhasználását. Konkrét ügyekről azonban itt sem beszélt, így a Magyar Hírlapnak arra a kérdésére sem válaszolt, hogy az autópálya-építők számíthatnak-e vizsgálatokra. Az APEH elnöke beszámolt arról, hogy a rendőrség egy esetben megkereste az APEH-et azzal kapcsolatban, hogy kerülhetett-e ki adótitok a Defendhez. A vizsgálatok azonban nem tudták kideríteni, milyen forrásból származott az információ, László szerint az APEH-től is juthatott a Defend adathoz.