A rendőrség csütörtökön tartott házkutatást abban a csepeli ingatlanban, ahol az egyik móri gyanúsítottat letartóztatták. Ügyvédje szerint azonban semmilyen terhelő bizonyítékot nem találtak. A nyomozók bevetnek bombakereső kutyákat lőszer és robbanóanyag után kutatva, és átkutatják a gyanúsítottak korábbi búvóhelyeit is. A nyolc áldozatot követelő bankrablással gyanúsított két budapesti fiatalembert szerdán helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság.

A rendőrség csütörtökön délelőtt tartott házkutatást abban a csepeli ingatlanban, ahol az egyik móri gyanúsítottat – H. Lászlót – elfogták. H. László ügyvédje, Kiss Attila az [origo]-nak azt mondta: semmilyen terhelő bizonyítékot nem találtak a rendőrök a házban. A rendőrség több helyszínen is kutat bizonyítékok után. A két gyanúsított lakásán kívül korábbi búvóhelyeit is átvizsgálják bombakereső kutyákkal, lőszer, fegyver és robbanóanyag után kutatva, de keresik a rablott pénzt és a rabláshoz használt egyéb eszközöket is. A nyomozók DNS-mintát vesznek az ételmaradékokban található nyálból, felszednek minden hajszálat, rögzítenek minden nyomot, amely bizonyítékul szolgálhat, vagy segíthet kideríteni, kik jártak a két gyanúsítotthoz – jelentette a HavariaPress.

A két gyanúsítottat hétfőn vették őrizetbe a rendőrség különleges egységei, Csepelen és Zuglóban. A 27 éves budapesti H. Lászlóról és K. Edéről szerdán derült ki, hogy a móri bankrablás gyanúsítottjai.A Budai Központi Kerületi Bíróság még aznap 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte őket. K. Edét több móri szemtanú is felismerte, állítólag ő volt az, aki a bankfiók ajtajában állt a rablás idején. A másik elkövető korábban a francia idegenlégióban szolgált. A nyomozás jelenleg a két gyanúsított rejtekhelyeinek átkutatásával, illetve tanúk általi felismertetésükkel folytatódik. Egyes információk szerint már megtörtént a gyanúsítottak DNS-ének összehasonlítása a bűntett helyszínén talált mintákkal, ennek a vizsgálatnak az eredménye péntekre várható. A HavariaPress információi szerint a móri bankfiók mellékhelyiségében talált székletmintából kivont DNS lehet az egyik fő bizonyíték H. László ellen. A rablógyikosság helyszínén a WC-ben talált ürülék minden bizonnyal a gyilkostól származik, mivel annak eredetét az áldozatoktól kizárták – állítja a rendőrség. A DNS-vizsgálat eredményéig K. Ede védője, Lantos Gyöngyi nem nyilatkozik az ügyről. Az ügyvéd csak annyit mondott el az [origo]-nak, nem tudja elképzelni védencéről, hogy ő követte volna el a rablást, rendes embernek tartja. K. Ede ellen jelenleg hivatalos személy elleni erőszak miatt folyik eljárás.

Rendes embernek ismerték szomszédai a móri vérengzés kapcsán nyolc ember meggyilkolásával vádolt H Lászlót. A HavariaPress munkatársai csepeli háza előtt beszélgettek a férfi szomszédaival. A hétfőn letartóztatott 27 éves egykori légiós egy éve költözött Csepelre. Egy régi építésű kétlakásos kertes ház egyik felét vásárolta meg, és egyedül élt a házrészben. Nem tartott sem kutyát, sem macskát. A környékbeliekkel nem alakított ki szoros kapcsolatot, de egyik szomszédja szerint kifejezetten szimpatikusan viselkedett. Mindig előre köszönt, rendszeresen gondozta a kertjét, és egy csinos fekete hajú nő társaságában sokszor játszott egy kisgyerekkel az udvaron. Ez minden, amit tudott róla. A másik szomszédnak is csak az tűnt fel, hogy a férfi háza előtt sokszor új, drága autók állnak, és hogy az ablakokon állandóan le van engedve a redőny.