Túlsúlyos amerikaiak egy csoportja gyorséttermeket perel be. Állításuk szerint az éttermek tudatosan szolgálnak fel olyan ételeket, amelyek hízlalnak és más károsodásokat okoznak.

Túlsúlyos emberek egy csoportja azzal vádolja a McDonald’s-ot, a Burger Kinget, a Wendy’s-t és a Kentucky Fried Chickent, hogy félrevezették a fogyasztókat a zsíros, sós és cukros eledelekkel. “A gyorséttermi kaják tönkretették az életemet” – mondta Caesar Barbar, az egyik panaszos. Az 57 éves Barbar 1996-ig evett állandóan hamburgert, orvosa ekkor figyelmeztette, hogy az életével is fizethet, ha nem hagy fel ezzel. Barbarnak két infarktusa is volt, emellett cukorbeteg.

Egy nemrég készült felmérés szerint az amerikai lakosság fele túlsúlyos. Egy, az egészségesebb életért küzdő csoport szerint a megdöbbentő adatért a gyorséttermi ételek tehetők felelőssé. Sőt, a gyorséttermi láncok is akciót indítottak, amelyben arra buzdítják a fiatalokat, hogy egyenek egészséges ételeket. Ugyanakkor az egyik cég szóvivője nevetségesnek tartja a pert. “Az amerikaiak az elfogyasztott étel kétharmadát otthon eszik. Akkor pereljük be az anyákat” – mondta a szóvivő.