A rendőrök bíznak benne, hogy lesz elég bizonyíték a múlt héten elfogott két férfi ellen

A Tények c. műsor értesülései szerint a rendőrségnek elegendő terhelő bizonyítéka van ahhoz, hogy vádemelési javaslatot tegyen a móri-ügy két gyanúsítottja ellen. A nyomozók bíznak benne, hogy a szakértői vizsgálatok elkészülte után, akár hat hónapon belül befejezhetik a nyomozást a nyolc ember életét követelő bankrablás ügyében.

Az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságán biztosak benne, hogy a néhány napja elfogott és a bíróság által előzetes letartóztatásba helyezett két budapesti férfi a tömeggyilkosság részese volt. A nyomozás vezetői úgy döntöttek, hogy a terhelő bizonyítékokat nem hozzák nyilvánosságra, azokat egyelőre még a gyanúsítottakkal sem ismertetik meg. Így azt a sajtóhírt sem kommentálják, hogy az egyik gyanúsítottól lefoglaltak egy Skorpió típusú géppisztolyt. A merényletet egyébként éppen ilyen fegyverrel követték el.

Az ORFK szóvivője korábban már közölte, hogy az egyik gyanúsítottat több szemtanú is felismerte. A Tények más forrásból úgy értesült, hogy a rendőrség négy, a gyanúsítottal szinte tökéletesen megegyező testalkatú, termetű és életkorú filmgyári statiszta közreműködésével végezte a felismertetést. Az egyforma parókát, sötét nadrágot és fehér inget viselő öt ember közül a tanúk egymástól függetlenül választották ki azt a férfit, aki a vérengzés idején mint egy biztonsági őr a bank ajtajában állt és elküldte az érkező ügyfeleket. A felismertetést helycserék után többször megismételték, de a tanúk minden alkalommal teljes bizonyossággal választották ki a gyanúsítottat.

A rendőrség egyelőre csak a letartóztatott két, 27 éves fiatalembert gyanúsítja, de a nyomozók nem tartják kizártnak, hogy ennél többen követték el a bűncselekményt.