Kedd délután az ügyészségi nyomozók őrizetbe vettek 11 Komárom-Esztergom megyei rendőrt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy az M1-es autópályán pénzért elengedtek szabálysértést elkövető autósokat.

A rendőrség tájékoztatása szerint a Komárom-Esztergom Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatal őrizetbevételek elrendelése mellett hivatalos személyként elkövetett vesztegetés bűntette alapos gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatott ki 11 tiszthelyettes rendőrt. Az érintett rendőrök a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedési Osztály Forgalomellenőrző Alosztály állományába tartoztak, munkakörükből adódóan az M1-es autópályán teljesítettek közterületi szolgálatot.

A büntetőeljárás adatai szerint alapos a gyanú, hogy a rendőrök szolgálatteljesítés közben készpénzt fogadtak el szabálysértéseket elkövető személyektől annak érdekében, hogy a szükséges és törvényes intézkedésektől eltekintsenek. A büntetőeljárás azután indullt meg, hogy a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata, azaz a rendőrség belső ellenőrző szerve a megyei rendőr-főkapitányság illetékeseivel együttműködve a szükséges bizonyítékokat beszerezte.