Napokon belül eldől, hogy zseniális alibi vagy terhelő bizonyíték lesz az a 600 ezer forintos karóra, amelyet Kaiser Ede és Hajdú László, egy harmadik társukkal együtt vásárolt két nappal a móri mészárlás után Bécsben – írja a Blikk. A napilap információ szerint május 11-én Kaiser egy ismerőse útlevelével járt az osztrák fővárosban.

A Blikk úgy tudja, hogy a Budapestre hívott eladónő felismerte Hajdút. Kaiser helyett azonban azt a férfit választotta ki, akinek az útlevelét a gyanúsított használta Bécsben. Az útlevél valódi tulajdonosa ezzel szemben – a napilap információi szerint – egyértelműen be tudta bizonyítani, hogy a vásárlás napján Magyarországon tartózkodott. Az eladónő azért tévedhetett – írja a Blikk, mert Kaiser és barátja nagyon hasonlítanak egymásra.

A Blikk szerint tovább bonyolítja a helyzetet, hogy Hajdú útlevelében május 5-i kiléptető pecsét szerepel – a gyanúsított így könnyedén hivatkozhat arra, hogy május 9-én, a vérengzés napján nem is volt Magyarországon. Hajdúra és Kaiserre egyébként a hegyeshalmi határon se a határőrök, se a vámosok nem emlékeznek. A titokzatos május 5-i határátlépésel kapcsolatban egyébként Kiss Attila, Hajdú László ügyvédje az RTL Klub Híradójának elmondta, hogy védencének jelenleg nincs útlevele. A napilap írása szerint a nyomozók az óravásárlást csak akkor tudnák bizonyíthatóan összefüggésbe hozni a móri rablással, ha az eladónő feljegyezte volna a kifizetett eurók sorszámát, és azok egyeznének a Mórról elhozottakkal.