Többrendbeli rablással gyanúsítanak egy 19 éves budapesti férfit, akit a szentendrei rendőrkapitányság munkatársai országos elfogatóparancs alapján vettek nemrégiben őrizetbe – derül ki vasárnap a rendőrség internetes honlapján.

A rendőrség gyanúja szerint az elfogott fiatalember összesen hat rablást követett el, illetve kísérelt meg idén május óta. A rablássorozat május 22-én kezdődött, amikor az óbudai Csobánka téren található totó-lottó kirendeltségben dolgozó alkalmazottat – a gyanú szerint – lőfegyverrel megfenyegette, majd készpénzt és egy mobiltelefont eltulajdonítva elmenekült a helyszínről. A rabló körülbelül 120 ezer forintos kárt okozott.

Pár nappal később, június 6-án egy szintén óbudai vendéglő alkalmazottját fenyegette meg lőfegyverrel, majd a körülbelül 122 ezer forintos bevétellel távozott a helyszínről. A gyanú szerint a 19 éves fiatalember június 19-én a III. kerületi Dósa utcában található gyógyszertárból – az alkalmazott megfenyegetését követően – a kasszában található több mint 120 ezer forinttal menekült el a helyszínről. Július 13-án a Mátyás király úton található élelmiszerboltban – a gyanú szerint – gázfegyverrel fenyegette meg az ott dolgozó alkalmazottat, majd az üzlet 25 ezer forintnyi bevételével, a helyszínről egy robogóval elmenekült.

A rendőrség feltételezése szerint a 19 éves férfi három nappal később a Szentendrei úton található élelmiszerboltból vitte el a bevételt, azonban a távozáskor történt dulakodás eredményeként az elkövetéshez használt flóbert pisztolyt a földre ejtette, és azt, valamint bukósisakját és robogóját hátrahagyva menekült el a helyszínről. A tájékoztatásból kiderül: a sorozatrabló vallomása alapján alapos gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy júniusban megkísérelt kirabolni egy másik óbudai totó-lottó kirendeltséget is, mivel azonban nem tudta kinyitni a kasszát, a helyszínről a bevétel nélkül távozott. Az őrizetbe vett fiatalemberrel szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Főosztály Rablási Osztálya folytatja le az eljárást.