Nagyon komolynak nevezte cége helyzetét Sara Tatchio, a Ford szóvivője, miután Cleveland városa is csatlakozott azon államokhoz és településekhez, amelyek beperelték az autógyárat a Crown Victoriák miatt. A kocsi tankja hajlamos felrobbanni, ha hátulról belehajtanak.

Bár a Ford eddig rendre cáfolta, hogy a kocsinak konstrukciós hibája lenne, most már komolyan veszik a kártérítési pereket. Keresetet nyújtottak be eddig Arizonában, Pennsylvaniában, New Jerseyben Floridában és Texasban. Az országban összesen 400 ezer ilyen típusú rendőrautó fut.

Az autógyár kezdetben azzal próbálta elhárítani a kritikákat, hogy a rendőrautókat extrém helyzetekben használják, ezért több a baleset, ám most már vadul dolgoznak a hiba elhárításán. Azzal kísérleteznek, hogy a benzintankot habbal töltött tasakokkal vegyék körül, kiküszöbölve ezzel a kellemetlen típushibát, nevezetesen a tartály felrobbanását. Ez több esetben olyankor történt, amikor maga az ütközés nem is lett volna különösebben veszélyes erejű.

Cleveland városa keresetében hét olyan balesetet sorol fel, amelyek 2000-2001-ben történtek és rendőrök sérülésével vagy halálával végződtek. Ezek egyike sem Ohio államban történt, ahol Cleveland található. A keresetben nem követelnek konkrét pénzösszeget, de utalnak arra, hogy jogosnak tartanák kárpótlás és büntetés kiszabását is. A városi rendőrség és a polgármesteri hivatal összesen 481 darab Crown Victoriát használ.