A RIAA (Recording Industry Association of America) arra akart rákényszeríteni négy internetszolgáltatót, hogy azok blokkoljanak egy zeneszámokat illegálisan közzétevő kínai site-ot, majd pedig pert indítottak az ISP-k (INternet Service Provider) ellen, amikor azok nem tettek eleget a felszólításnak.

A tizenhárom zeneipari cég azt követően fordult bírósághoz a Listen4ever.com ügyében, hogy nem tudták elérni, hogy az magától szüntesse be szolgáltatását, de már alig egy nap múlva elálltak a pertől, mert a Listen4ever közben elérhetetlenné vált a hálózaton keresztül. A RIAA kijelentette, hogy ismételten fel fog lépni, ha a site – más néven vagy más szolgáltatónál – megint feltűnik. A szakemberek szerint az amerikai zenetulajdonosokat tömörítő szövetség veszélyes precedenst teremthet azzal, ha a Digital Millenium Copyright Act-re (DMCA) hivatkozva azt próbálják elérni, hogy az internetszolgáltatók afféle copyright-rendőrségként lépjenek fel.

Hogy a kérdéses site-tal mi történt, egyelőre nem lehet tudni – a Listen4ever képviselője, aki Mike Smith-ként írta alá e-mail-jét, csupán annyit volt hajlandó elárulni, hogy “Bizonyos okokból kifolyólag a site megszűnt, és soha többé nem lesz elérhető.” Az alperesek az AT&T Broadband, a Cable and Wireless, a Sprint és a WorldCom tulajdonában lévő UUNet volt. Mivel ők négyen bonyolítják az amerikai internetforgalom jelentős részét, amennyiben blokkolnának egy site-ot, ez azok internetezési lehetőségeit is beszűkítené, akik nem közvetlenül rajtuk keresztül jutnak ki a világhálóra.