Október 28-án folytatódik az a per, amelyet személyiségi jogainak megsértése miatt indított Kövér László Tóth Károly ellen; a per szerdai tárgyalásán a bíró úgy döntött, hogy személyesen is meg kívánja hallgatni a Fidesz választmányi elnökét.

Kövér László amiatt nyújtott be keresetet a Békéscsabai Városi Bírósághoz, mert szerinte a szocialista országgyűlési képviselő nem a valóságnak megfelelően idézte március 27-ei sajtótájékoztatóján az általa négy nappal korábban, egy választási gyűlésen elmondottakat. A Békéscsabai Városi Bíróságon Kövér László nem jelent meg személyesen szerdán. Tömő Csaba tanácsvezető bíró elmondta, hogy Kövér László arra kérte a bíróságot: állapítsa meg a jogsértést, tiltsa el Tóth Károlyt a további jogsértésektől, valamint kötelezze a képviselőt 700 ezer forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére, valamint arra, hogy a jogsértéssel azonos nyilvánosság előtt közlemény formájában adjon elégtételt. Tóth Károly a bíróság előtt elismerte, hogy a március 23-ai nagygyűlésről nem rendelkezik hangfelvétellel. A képviselő megismételte a március 27-i sajtótájékoztatón általa elmondottakat, miszerint Kövér László az olimpia kapcsán azt ajánlotta azoknak, akik a kormány teljesítményének, célkitűzéseinek nem tudnak örülni, hogy “vegyenek egy kalapácsot, egy szöget, egy kötelet, menjenek le az alagsorba és a szögre, vagy ha találtak jó gerendát, akkor a gerendára kössék fel magukat”.

Tóth Károly szerint ehhez a fideszes politikus még hozzátette: “ezzel nagy szolgálatot tennének, mert hogy nélkülük könnyebben és hamarabb tudnánk megoldani a feladatokat”. A szocialista képviselő leszögezte: tartalmilag pontosan idézte a Kövér László által elmondottakat, és szerinte hasonló kijelenéseket tett a politikus Szombathelyen és Szabadkígyóson is. – A március 23-i beszédet követően azt vártam, hogy a következő napokban tudósítások jelennek meg a Kövér László által elmondottakról, ám annak ellenére, hogy több újságíró is ott volt a nagygyűlésen, nem jelent meg semmilyen híradás a lapokban, ezért fordultam személyesen a nyilvánossághoz – mondta Tóth Károly. Szalay Péter, Kövér László jogi képviselője azt hangsúlyozta, hogy bár a kötél, a szög és az akasztás szavak valóban elhangzottak Kövér László beszédében, a fideszes politikus szavait Tóth Károly nem tényszerűen, hanem saját politikai meggyőződése szerint értelmezte.

Az ügyvéd álláspontja szerint semmilyen olyan bizonyíték beterjesztésére nem került sor, amely azt támasztaná alá, hogy a felperes azoknak ajánlott kötelet, szöget, gerendát, akik nem értenek egyet az olimpia megrendezésének gondolatával. Szalay Péter leszögezte: Kövér László nem mondta, hogy akik nem értenek egyet a magyarországi olimpiával, akasszák fel magukat. Szerinte a fideszes politikus beszédében arra utalt, hogy a tehetetlenség érzése depressziós hatást válthat ki, amiből az is következhet, hogy valaki ezt a megoldást választja. Mindkét fél arra kérte a bíróságot, hogy a rendelkezésre álló dokumentumok alapján a tárgyalás végén hozzon ítéletet, Tömő Csaba bíró azonban október 28-ra halasztotta a per folytatását. A bíró Kövér Lászlót személyesen is meg kívánja hallgatni, valamint kérte a felperes jogi képviselőjét, hogy terjesszen elő bizonyítási indítványt arról, pontosan milyen nem vagyoni kár érte a fideszes képviselőt.