Tasnádi Péter szerint a igaztalanul támadták őt a házi őrizet megsértése miatt. Bár korábban többször elhagyta otthonát és a fővárost is, ám nem kapott tájékoztatót a korlátozásokról. Elmondása szerint mióta megkapta az eltávozás lehetséges időpontjait egyszer sem szegte meg azokat – írja a Népszabadság.

A rendőrség már többször értesítette az illetékes bíróságot arról, hogy Tasnádi – akit május16-án helyeztek át az előzetesből házi őrizetbe – a heti kétszer négyórás eltávozást igen szabadon értelmezi, és szinte mindennap elhagyja a házat. Sőt többször engedély nélkül hagyta el a fővárost, ami miatt 100 ezer forintot már kiszabott a bíróság. A Legfőbb Ügyészségen napokon belül döntenek arról, visszahelyezik-e Tasnádit az előzetesbe.

Tasnádi Péter cáfolta a rendőrök állításait. Elmondása szerint valóban többször elhagyta otthonát, ám a heti nyolc óránál többet nem töltött távol. A 100 forintot egyelőre nem fizette be, hanem fellebbezett. Ráadásul mióta két hete megkapta a heti kétszeri – délelőtt 8-12, illetve délután 14-18 óráig – eltávozásról szóló engedélyt, azt is betartja. Bár a bíróság szerint az előzetes újbóli elrendelése csak szökési szándék esetén lehetséges, a rendőrök szerint a házi őrizet szabályainak megsértése miatt is le lehet tartóztatni a szabályszegőt.