Terhelő tanúvallomást tett a Fővárosi Bíróságon hétfőn az a fiatalember, akinek közlése nyomán kipattant a fekete angyalként ismerté vált Faludi Tímeának, a Nyírő Gyula kórház volt ápolónőjének ügye.

A vádirat szerint Faludi Tímea 2000 májusa és 2001 februárja között a kórházban nyolc súlyos betegségben szenvedőnek adott be önhatalmúlag halálos injekciókat, ezért több emberen elkövetett emberöléssel vádolja a Fővárosi Főügyészség. Faludi Tímea a nyomozati eljárásban és a büntetőper kezdetén beismerte a cselekményeket, de azt hangoztatta, hogy csak a halálos betegségben szenvedők fájdalmait akarta enyhíteni. A bírósági eljárás későbbi szakaszában azonban már bűnösségét is tagadta.

A hétfőn tanúként meghallgatott fiatalember a tárgyaláson elmondta: 2000 őszétől dolgozott a Nyírő Gyula kórházban, éjszakánként Faludi Tímeával együtt. A tanú öt olyan vádbeli esetet említett, amikor látta, milyen injekciókat adott be a betegeknek Faludi Tímea, és volt olyan is, hogy ezt maga a nővér mondta el neki. Arra a bírói kérdésre, hogy miért csak hetek múltán szólt Faludi Tímea tetteiről másoknak is, a fiatalember azt válaszolta: új volt a kórházban és úgy vélte, hogy vele szemben úgyis inkább az évek óta ott dolgozó nővérnek hisznek majd.

Az eljárás adatai szerint a történtekre azt követően derült fény, hogy a tanú nővéreknek beszélt a Faludi Tímea által beadott injekciókról, és a kollégák hívták fel a főnővér figyelmét a történtekre. A hétfői tárgyaláson a tanú megemlítette, hogy Faludi Tímea nem hallgatta el az injekciók várható hatását, amikor beszélt beadásukról. Faludi Tímea a tanúvallomásra a tárgyaláson csak annyi észrevételt tett, hogy a fiatalember problémás volt, azért mondhat rá ilyeneket. A fekete angyal büntetőpere szeptember 30-án szakértők meghallgatásával folytatódik a Fővárosi Bíróságon.