Budapesti Rendőr-főkapitányság eredmény nélkül befejezte a nyomozást a négy évvel ezelőtt történt Aranykéz utcai robbantás ügyében. A négy halálos áldozatot követelő merénylet szlovák tetteseit ismerik a nyomozók, ám a széles körű nemzetközi együttműködés ellenére sem sikerült elfogni őket a hatóságoknak.

Fiókba kerültek az 1998-as Aranykéz utcai robbantásos merénylet aktái. A rendőrség eredmény nélkül volt kénytelen lezárni a nyomozást. A Magyar Hírlap úgy tudja, a rendőrségen ismerik mindazokat a szlovák személyeket, akik közreműködtek a példátlan bűncselekmény elkövetésében. Ám miután nem sikerült elfogni őket, nem sikerült annyi bizonyítékot összegyűjteni ellenük, hogy távollétükben emeljenek vádat a vélt robbantók ellen.

Mint ismert, az olajügyekben titokban feltáró vallomást tévő, alvilági kapcsolatokkal összefüggésbe hozott Boros Tamást négy évvel ezelőtt érte támadás Budapest szívében. A többször is halálosan megfenyegetett üzletember belvárosi irodája közelében leparkolt kis Polskiban mintegy négykilós töltetet helyeztek el gyilkosai, akik a közelben figyelve távirányítással hozták működésbe a pokolgépet. A magyar sajtóban is többször felbukkant lehetséges elkövetőként a szlovák állampolgárságú Sátor Lajos neve, akit hazájában is tucatnyi gyilkossággal gyanúsítanak. Ugyancsak többször nyilatkoztak a nyomozás illetékesei Jozef Hamaláról, aki a felrobbantott Polski Fiatot vásárolta a merénylethez.

A lap értesülései szerint utolsó erőfeszítésként a nyomozás aktái néhány hónappal ezelőtt még a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságra is átkerültek. A különleges ügyek osztályán is áttekintették a továbblépés lehetőségét a nyomozók, ám az adatok egybevetése után visszaküldték az iratokat a BRFK-ra. A nyomozók ugyanakkor azonnal készek folytatni az eljárást, amint az elkövetőkre vonatkozóan újabb bizonyítékok kerülnének a rendőrség birtokába.