Helyreigazításra kötelezte Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó vagyoni helyzetével kapcsolatos valótlan közlések miatt a tv2 televíziót tulajdonló MTM-SBS Rt.-t a Fővárosi Bíróság csütörtökön kihirdetett jogerős ítéletében.

A Magyar Hírlap és a Vasárnapi Blikk esetében már korábban jogerőre emelkedett a Pesti Központi Kerületi Bíróságnak ugyanebben az eljárásban kihirdetett hasonló tartalmú elsőfokú döntése, miután az ellen csak a tv2 fellebbezett. Június 22-én a tv2 Tények című műsora azt közölte, hogy Lévai Anikó Felcsúton 15 millió forintért vett földet, 10 millió forintért bővített egy tokaji ingatlant és Orbán Viktorral 85 millió forintért vásároltak Budapest XII. kerületében, a Cinege utcában ingatlant, vagyis 2001-ben 110 millió forintot költöttek.

Ugyanakkor a kifogásolt közlés szerint ez időszakban a bevételek között csupán egy belvárosi lakás eladásából származó 40 millió forint, egy 20 millió forintos hitel és a 4,5 millió forintos miniszterelnöki fizetés szerepelt, amelyek összesen 64,5 millió forintot tesznek ki. A hírműsor részben Orbán Viktor vagyonnyilatkozatára, részben a Magyar Hírlap aznapi számára hivatkozva azt közölte, hogy ezek a források nem fedezhették az összesen 110 milliós kiadást, tehát a családnak rendelkeznie kellett mintegy 45 millió forintos adózás utáni jövedelemmel is.

Az eljárás adatai szerint ugyanakkor a felperesek okiratokkal, szerződésekkel bizonyították, hogy a felcsúti és tokaji ingatlant 9,5, és 1,5 millió forintért vásárolták, a XII. kerületi lakáshoz pedig a kifogásolt közlésben megjelölt összegnél jóval olcsóbban jutottak. Ugyanakkor a belvárosi lakás eladásából 63 millió forintos bevétel származott. Az eljárásban bemutatott és meg nem cáfolt iratok szerint a vizsgált időszakban az Orbán család kiadásai és bevételei között nem volt jelentős eltérés, azok 86-88 millió forintra tehetők. A bíróságok által jogerősen elrendelt helyreigazításokban az alpereseknek közzé kell tenniük, hogy valótlan számadatokat hoztak nyilvánosságra Orbán Viktor és Lévai Anikó vagyoni helyzetéről.