Ismét elhalasztották, ezúttal januárról június 30-ra a szeptember 11-i New York-i és washingtoni terrorcselekmények eddigi egyetlen vádlottja, Zacarias Moussaoui perét, amelyet eredetileg október 14-re tűztek ki.

Az illetékes szövetségi bíró, Leonie Brinkema döntését azzal indokolta, hogy a vádlottnak időre van szüksége az ellene emelt vádak megismerésére. A halasztást a védelmét maga ellátó Moussaoui kérte – akárcsak a korábbi halasztásnál -, s a bíró szerint a vádlott most is “komoly érveket” hozott fel, amikor az iratok hatalmas mennyiségére, terjedelmére és bonyolult tartalmára panaszkodott.

A vád szerint Moussaoui lett volna a huszadik gépeltérítő, de okmányainak hiányosságai miatt már korábban őrizetbe vették, s így nem vehetett részt a több mint háromezer ember életét kioltó terrortámadásokban, amelyeket így 19 öngyilkos merénylő hajtott végre. A 34 éves, algériai származású francia állampolgár tagadja, hogy köze lenne a szeptember 11-i terrorcselekményekhez, de elismeri, hogy tagja volt az al-Kaida szervezetnek, amely az amerikai hatóságok szerint a New York-i és washingtoni merényleteket kitervelte.