A kis szoftverfejlesztő cég egy olyan termék kibocsátására készül, amely lehetővé teszi a DVD lemezek tökéletes átmásolását nyers DVD-lemezekre, viszont már a kibocsátás előtt felkészült a várható jogi küzdelmekre, és arra kéri a bíróságot, semmiképpen se rendelje el a szoftver megsemmisítését.

Az október 31-re ígért DVD X Copy állítólag lehetővé teszi, hogy a felhasználó “bitről bitre” átmásolja DVD lemezeit egy standard DVD író segítségével. A szoftver lényegében ugyanazokat a jogokat akarja biztosítani a DVD-tulajdonosoknak, amelyek megilletnek egy műsoros videokazetta tulajdonosát. Viszont, mutatnak rá a jogászok, egy olyan eszközt is magába foglal a szoftver, amelyet már több amerikai bíróság is törvénysértőnek minősített: ez pedig a DeCSS dekódoló technológia, amellyel lényegében megkerülhető a DVD-t titkosító kód.

A 321 Studios már forgalmazza a szoftver olyan verzióját, amely lehetővé teszi DVD-k átmásolását nyers CD-kre, és eddig senki nem követelte tőlük a forgalmazás leállítását. Robert Moore cégelnök és ügyvédei azzal érvelnek, hogy a DVD-kről is készíthető jogosan – a “tisztességes felhasználás” elvét figyelembe véve – biztonsági másolat. Ezt egyelőre a “digitális millennium” törvény nem ismeri el. Pontosabban elismeri, csak éppen az olyan szoftvereszközök forgalmazását tiltja, ami ezt lehetővé tehetné.